Παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης 2015 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Ημερομηνία: 29 Μαρ 2016

 

Παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης 2015 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

29 Μαρτίου 2016

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση και του παρέδωσε την ετήσια έκθεση για το 2015. Στην εισήγησή του ανέφερε:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής,

Έχω την τιμή να σας υποβάλλω την απολογιστική έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το έτος 2015, το οποίο ομολογουμένως δεν ήταν και το καλύτερο για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Για το τρέχον έτος όμως είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία μας θα ανακάμψει με τη βοήθεια όλων μας και ιδιαιτέρως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία πέρα από τον εποπτικό της ρόλο, αξιοποιεί τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες που της παρέχει ο νόμος, ώστε να συμβάλλει στην προσφορά εναλλακτικών εργαλείων χρηματοδότησης προς τις υγιείς επιχειρήσεις βοηθώντας έτσι την πραγματική οικονομία στη χώρα μας.

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης ανέφερε:

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ πολύ για την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που υποβάλλεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

Εκτιμώ πολύ το έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θεωρώ ότι αποτελεί θεμελιώδη θεσμό για τη λειτουργία της οικονομίας μας. Θα ήθελα επίσης να σας συστήσω τη συνεργασία σας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υποθέσεων της Βουλής αλλά και το συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ώστε να υπάρξουν κοινές δράσεις για καλύτερη ενημέρωση σε βάθος των βουλευτών του κοινοβουλίου μας σε οικονομικά θέματα.